Mitenkähän sitä saisi itseään niskasta kiinni ja lähdetyksi urheilemaan? Ulkona paukkuva pakkanen ei ainakaan auta asiaa, tuntuu ettei vaatekaapista löydy niin paljon vaatteita että -10 asteessa pärjäisi. Kauhulla odotan jos tänä talvena tulee "oikeita" pakkasia ja elohopea laskee jopa alle 20 miinusasteen! Mitenkähän sitä sitten pärjätään..? Luultavimmin sitä nytkin ihan hyvin kävelylle voisi lähteä jos vaan menisi, enemmänkin tuntuu olevan motivaatiosta kyse kun ei sohvalta pääse ylös. Muutamia vuosia sitten harrastin juoksua ja juoksin läpi talven. Silloin rajanani oli juuri tuo miinus 10 astetta, jolloin vielä ihan hyvin pystyi juoksemaan. Sitä kylmemmässä oli vaikea hengittää riittävän nopeasti mutta -10 asteessa oli vielä ihan hyvä juosta, kunhan vaan valitse sellaisen reitin jossa ei ollut liikaa jäätä ja liukasta. Mitäköhän on tapahtunut muutamassa vuodessa kun enää ei pakkasessa ulkoilu innosta? Mukavuudenhalu luultavasti vaan kasvanut, eikai tässä muusta ole kyse. :)

Tänään on illalla vuorossa kaverin synttärijuhlat ja tiedossa siis paljon syömistä ja juomista. Tarkoituksena olisi lähteä autolla jotta ainakin juominen pysyisi kohtuudessa, ja syömisten suhteen on strategiana syödä terveellisesti kotona jottei kylässä tarvitse ahtaa epäterveellistä ruokaa liikaa. Joululoman flunssan ja oksennustaudin seurauksena ruokahalu ei ole vielä täysin palautunut ja olenkin viime päivinä pärjännyt huomattavasti pienemmillä annoksilla kuin ennen joulua, mikä ei ole ollenkaan huonompi juttu! Vaikka sairastaminen ei koskaan kivaa ole niin tällä joululoman sairastelulla totesin olevan oikein hyviä positiivisia puolia: suklaasta pääsin eroon kerta heitolla ja ruokahalu on viime päivinä ollut todella vähäistä, monena päivänä ei ole tehnyt ollenkaan mieli ruokaa, korkeintaan jotain kevyttä kasvis- ja hedelmäpitoista. Ei tämä kauaa voi kestää, siksi poikkeuksellisesta ruokahalun puutteesta pitää ottaa kaikki irti ja totutella kevyempään ja terveelliseen ruokavalioon nyt kun se kerrankin tulee vähän niinkuin itsestään.

Vielä on lomaa jäljellä viikonlopun jälkeen pari päivää eli nyt olisi hyvää aikaa herätellä joululomilta myös urheiluharrastuksia mutta joululoman sairastelulta jäänyt pieni nuha ja tietenkin nuo ulkona paukkuvat pakkaset tekevät kotisohvasta entistäkin kotoisamman paikan. Ennen töihin menoa olisi kyllä pakko käydä edes kerran salilla, mitenkähän saisi itsestään niin paljon irti..? Täytynee sopia heti maanantaina kavereiden kanssa mahdollisimman monet urheilutreffit ensi ja seuraavalle viikolle, se on ennenkin ollut paras keino saada tauon jälkeen taas urheiluista kiinni. Harmi kun pilates jatkuu vasta tammikuun lopulla, sitä on tässä joululoman aikana ollut ihan oikeasti ikävä. Ja vaikka nyt kotisohva tuntuukin ylitsepääsemättömän mukavalta niin onneksi urheilu yleensä nopeasti vie voiton, kunhan alkuun pääsee. :)