Nyt se on sitten tehty: blogi avattu, tavoite asetettu ja motivaatio, ainakin tässä vaiheessa, kohdallaan. Tavoitteena siis kymmenen kilon painon pudottaminen 100 päivässä, aika alkoi eilen. Nyt toisena päivänä on vielä motivaatio hyvässä kunnossa mutta tiedän että suurin taistelu tämän jäljellä olevan 98 päivän aikana tulee olemaan motivaation löytäminen. Siis motivaatio sille, miten saan jätettyä sen suklaapatukan ostamatta tai pullan ottamatta työpalaverissa tai lähdettyä kuntosalille tai lenkille iltaisin sohvan nurkalta... Tähän 100 päivän jaksoon ajoittuu myös kolmen viikon kesälomani sekä kahdet häät, jolloin tunnetusti ei kaloreita lasketa. Mutta toisaalta, koskapa sitä olisi "täydellinen aika" laihduttamiselle, jolloin ei mitään juhlia tai ystävien illanviettoja tms. olisi. Ja eihän se toisaalta ole tarkoituskaan irrottaa laihduttamisjaksoa muusta elämästä vaan opetella elämään elämä siten että pystyy hallitsemaan painoaan. 

Olen 168cm pitkä ja painoa on reilusti yli normaalipainon ylärajan. Kymmenen kiloa on siis täysin realistinen tavoite reilun kolmen kuukauden rupeamaksi. Enkä ole ensimmäistä kertaa laihduttamassa. Paino on vaihdellut koko aikuisikäni laidasta toiseen, normaalipainoinen en muista koskaan olleeni... Suurin tavoitteeni siis tämän kymmenen kilon pudottamisen ohella on löytää tasapainoinen suhtautuminen syömiseen ja liikuntaan, ja lopettaa jojoilu ääripäästä toiseen. Suuri tavoite, mutta ajatuksena on edetä pienin askelin, yksi asia kerrallaan.

Olen työssäkäyvä 30-vuotias, asun avoliitossa ihanan mieheni kanssa. Lapsia ei vielä ole eikä työkään tällä hetkellä ole liian kiireistä eli aikaa urheiluun ja terveellisen ruoan tekemiseen kyllä löytyy. Olen jo pidemmän aikaa harrastanut erilaista urheilua, lempilajejani ovat: kuntosali, uinti, pace ja pyöräily. Myös ultimatea tulee kesäaikaan silloin tällöin pelattua.

Tässä lyhyesti tavoitteeni ja hieman taustaa itsestäni. Katsotaan miten 100 päivää sujuu, alku ainakin on lähtenyt mukavasti käyntiin. :)